één-hond-beleid in Shanghai.

SHANGHAI – Hondenbezitters in Shanghai spoedig zich om tegen het weekend in orde te zijn met de vergunningen van hun hond.
De reden voor deze haast is dat er binnenkort een één-hond-beleid zal heersen in de grootstad.

Honderden burgers zorgen er dus voor dat de chip en inentingen van hun lievelingsdieren in orde zijn want vanaf dit weekend zal de nieuwe wet in voege treden.
Al langer zijn er problemen met loslopende honden, hondenpoep, agressieve honden, .. . en dit pogen de regeringsleiders nu tegen te gaan door deze nieuwe hervorming.

Hondeneigenaren die voor zondag 2 of meer honden kunnen registreren en medisch in orde brengen mogen deze honden behouden.
De regering doet er echter alles aan om dit te verhinderen want zodra het nieuws van de nieuwe wet bekend werd verhoogden ze de kosten van de vergunningen van 500 yuan naar 2.000 yuan.

In Shanghai leven er 800.000 honden en dit op een bevolking van 19 miljoen mensen.

Dierenbeschermingen en dierenasielen houden dan ook hun hart vast want ze vrezen dat komende weken heel wat honden hun dieren snel zullen dumpen om geen problemen te krijgen door de nieuwe wet.
Heden zijn er slechts een kwart van de honden geregistreerd.

Ter info: In 2009 waren er ongeveer 58 miljoen honden in de 20 grootste Chinese steden en dit cijfer stijgt ongeveer met 30 procent per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*